11 Temmuz 2009 Cumartesi

taraftarı olmak - club atletico boca juniors

Stadının girişinde "boca es mi religion, diego es mi dios, la bombonera es mi iglesia (boca dinim, diego tanrım, la bombonera mabedim)" yazan ve öldükten sonra vücutlarının yakılıp, küllerinin la bombonera'ya savrulmasını vasiyet etmiş taraftarlara sahip bir klup boca juniors.
her ne kadar tam tersi olduğuna dair söylentiler olsa da efsaneye göre bundan yıllar önce ezeli rakipleri River Plate'le olan maç 3-1 mağlubiyetle sonuçlanır. Bu durumu kabullenemeyen ateşli boca taraftarlari buenos aires metrosunda iki River Plate'li taraftarı öldurur ve "şimdi 3-3 oldu". yazarlar.


basit bir fotograf ama gerçekten çok güzel durmuyormu..? Görüntü la bombonera'dan kadraja girmiş. Tamam stadlar modernleşsin, herkesin isteği bu yönde ama ülker, telekom veya tayyip diye öz değerlerimizden vazgeçip herşeyimizle para, reklam yada yağcılık peşinde koşmaya gerek var mı?


bildigin bizim anadol gibi ama böyle bir arabam olsada efil efil bomboneraya gitsem demez mi insan?


Boca'dan; Buenos Aires'te Italyan göçmenlerin kurduğu, rengârenk boyalı evlerle dolu bir mahalleden bir manzara. Bizim taraftarlarımız her bulduğu köşeye, duvara rakip takımı hedef alan küfürler yazmaktansa bu tarz sanatsal faaliyetlerde bulunsalar keşke de sporun güzelleştirdiği hayata biraz daha tanıklık etsek...



hangi takımın taraftarı olupta uzulmemek yok ki.. Gerçi herif belki de copa libertadores final maçından galip çıkan takımını sabaha kadar kutladı ve merdivenlerde sızmak üzeredir odasına çıkamadan, kim bilebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder